jest impreza
Dobra a więc założyłem oto takie śmiszne forum aby się jakoś z wami dogadać bo nie chce mi się teraz rozsyłać po 100 wiadomości do każdego a tutaj jakoś się dogadamy tak żeby każdy z nas wiedział co robimy i jak.
Jak niektórzy wiedzą, albo niewiedzą termin naszej ewangelizacji młodzieżowej mamy na: 17 października. Sobota.
To będzie trwało cały dzień. Od której do której jeszcze ustalimy.
Temat ewangelizacji jest następujący: Kolory życia
Jak ja to widzę?
Ja to widzę w ten sposób, że będziemy chcieli zrobić w kościele jakieś zabawy, ale jakieś bardziej młodzieżowe a nie dla dzieci (jak to było na klubach młodzieżowych w Namysłowie) Tutaj będzie dużo młodzieży, część z nich to będą studenci a druga cześć to gimnazjaliści i ludzie ze szkół średnich (tak jak ja). Tak więc możemy zrobić jakieś zabawy ale nie dziecinne i nie za dużo. Myślę, że z 2.3 zabawy starczą. W tym jakaś jedna na początek, taka na zapoznanie ludzi
Będzie też siatkówka na którą przeznaczymy z 1,2 godziny i możemy taki mini turniej zrobić. Co dalej z rozrywek? Na pewno belgijski (mój ulubiony). Do tego trzeba jeszcze coś wymyśleć aby się ludziska nie nudzili. Co tutaj proponujecie?
Oprócz rozrywek. Musimy też zrobić konkretną ewangelizację.
Dramy? Możemy. Wg. mnie 2 wystarczą. 1 taka luzacka, śmieszna a druga może być jakaś mocna.
Na pewno jakieś słowo ktoś z nas powie adekwatne do tematu ewangelizacji. Czyli ktoś z nas opowie np. że tylko życie z Jezusem nabiera kolorów. Że życie bez niego traci kolory, życie bez Niego może mieć kolory ale Ona szybko stają się wyblakłe i robią się szare. Coś w tym stylu myślę.
Poza tym to świadectwo. Co tutaj proponujecie jeszcze?
Zrobimy wieczorną społeczność czyli uwielbienie, (dziewczyny dołączą się ze śpiewem ), po społeczności główne słowo będzie miał Mojżesz gdzie też będzie On wzywał ludzi do tego aby oddali swe życie Chrystusowi. Potem jeszcze jakieś rozmowy z tymi ludźmi.
Ogólnie też tak myślę aby był taki czas na takie spokojne rozmowy z młodzieżą.
Tak. Ponadto Chcemy pokazać młodzieży nasz kościół. Chcemy im pokazać jak my Chrześcijanie spędzamy wolny czas. Chcemy im pokazać że co? Że można żyć inaczej!
Mojżesz będzie miał również kazanie w niedziele na nabo tak wiec liczę, że będziecie chcieli zostać ?
Jeśli ktoś ma jakieś pytania to pisać.
Na początek ustalmy co chcemy zrobić. Każdy niech napisze swoje propozycję, pomysły, przemyślenia. Potem to zbierzemy do jednej kupy i ustalimy plan dnia.
Śpieszmy się z tym bo nie mamy dużo czasu
no cóż.. bardzo fajnie, Bełchat... zarys już jest - dobra robota bro! pytanie z mojej strony, to kiedy mamy przyjechac? rano w sobote, tak?
z zabaw młodzieżowych to ja proponuję mafię, jeśli będzie na nią czas.. i coś integracyjnego na zapoznanie imion.. (ja tam lubię różne zabawy, te dla dzieci też wiec trzeba pomysleć jeszcze w tej kwestii)..
może dodać do programu jakiś mini filmik/prezentacje..?
bede jeszcze myslec... tymczasem pozdro wielkie dla WAS wszystkich!!
aaaaaaaaaa.. i jeszcze proponuje zeby Emilka zatańczyła.. ale to juz z nia trzeba ustalic jak sie zaloguje łaskawie.. iiiiii dramy!!
na to jest za mało czasu ale polecam 3 dramy na przyszlość - 1) http://www.youtube.com/watch?v=dC_EZA_A2wE
2)http://www.youtube.com/watch?v=Absmb-WqHu8
3) http://www.youtube.com/watch?v=sE6SR65yTWI - ta moznaby sprobowac, fajna sprawa ze przedstawia sie to co jest w piosence (ref. This is your life).. angielski dla młodzieży spoko..
to tyle:) no, ja się wzięłam do roboty... teraz pora na Was!
Ostatnio edytowany przez joanka (2009-09-29 19:53:14)
Nareszcie coś się dzieje
No najlepiej jak byście wpadły bardzo rano żeby jak coś można było jeszcze wszystko przećwiczyć przed rozpoczęciem. No chyba, że chcecie to możecie w piątek po południu albo wieczorem wpaść to będzie więcej czasu na ogólną organizację wszystkiego a spanie zawsze się znajdzie
Mafia? Hmm... zależy ile będzie osób. Bo jak np. będzie 20 osób to ciężko będzie się grało w mafie.
Oczywiście filmik, prezentację można dodać, ale tu się kłania projektor multimedialny, którego nasz zbór nie posiada (nie wiem czemu ;( ) a który jest w planach kupna, ale podobno najpierw mają remontować kościół bo jest w rozsypce. Tak więc nie wiadomo czy zdołamy kupić projektor do tego czasu a pożyczyć od kogo nie mam pojęcia a przydałby się normalnie jak nic. Bo jak puścić ludziom teksty piosenek podczas uwielbienia. Filmików pełno fajnych jest co można by puścić... ;(
Oooo... Emilka mogłaby zatańczyć. To dobry pomysł
Obczaje te filmiki
Dobra widzę, że nikomu się nic nie chce myśleć albo nikt nie ma czasu na to tak więc sam muszę plan dnia szybko ułożyć, miejmy nadzieję, że będę miał jakieś pomysły co zrobić bo brat ze zboru do mnie dzownił, że mam mu już podać plan bo On musi temu Mojżeszowi podać zresztą nie wiem czy ktoś zauważył, ale jest 1 października.
Nowy użytkownik
siemanerro;)
więc tak
zakwaterowanie
trzeba się zająć ludźmi i zapewnić jakieś warunki socjalne, zorganizować wszystko ładnie.
musimy wiedzieć ile jest ludzi - trzeba się przygotować z miejscem i innymi rzeczami w stylu prysznic, jedzenie itd
ludzie muszą się zgłaszać, chociaż orientacyjna liczba osób jest potrzebna
dramy - lepiej żeby nie były porządnie, jakie by nie były, jeśli nie ma czasu bierzemy coś starego, bo nie ma sensu robić czegoś byle jak
drama to ok 10 min + komentarz 5 min wiec 3 dramy to ok 45 min czasu
taniec super pomysł - wiec prosimy niech Em się jakoś określi - co jak i na ile
muzyka - potrzeba ludzi którzy usłużą, a pieśni umówić trzeba jak najszybciej, żeby póxniej na szybko nie szukać
ludzie - kto i co ma robić? czy ktos chetny jest czyms zajać, bo nie ma sensu żeby Bełchat miał wszystko na głowie
gry - trzeba mieć kilka w zapasie
siatka/sport - prawdopodobnie nie da rady bo zimno
słowo - KONKRETNIE co ma być, ten gość wawy musi wiedzieć co ma mówić
multimedia - bez rzutnika nie ma o czym gadać ;]
zróbmy to dobrze, bo bedę jechał ok 6h w jedną stronę żeby tam dotrzeć i może to trochę egoistyczne... ale chcę, że by ten czas był tego warty ale jesli sie okaże, że nie ma chetnych to nie róbmy lipy... ale wierzę, że będzie dobrze:)
GBY!
777
24/7
Nowy użytkownik
ta drama I will run - jak dla mnie biedna... ale można ładnie zatańczyc
Awakening Set Me Free - spoko, tyle że trzeba sporo ludzi...
czyli raczej te są przyszłosciowe tak jak Asia powiedziała
...a This Is Your Life jest do zrobienia, ale musi byc na to czas
Ostatnio edytowany przez Mike (2009-10-01 19:02:29)
Dobra wszystko sobie dzisiaj po południu przeliczyłem o przemyślałem i sprawa wygląda następująco. Otóż na początku miało to trwać całą sobotę i ewnentualnie kto chce to zostaje i śpi w kościele i jest też na nabo w niedziele.
Teraz wygląda to tak, że skrócimy sobotę. Otóż zaczniemy po południu o godz. 16 a nie rano o 11. Dlaczego. Nie ma sensu robić cały dzień jak nie widzę aby było dużo pomysłów na cały dzień aby to tak zorganizować żeby ludzie się nie nudzili. To po pierwsze. Po drugie to. Nie wiem jak Wy, ale ja coś takiego organizuje pierwszy raz tak więc nie mam jakiegoś doświadczenia i tak naprawdę nie wiem na 100% jak dobrze sobie z tym poradzę a nie chce nawalić i zrobić lipy.
Jeśli zaczniemy po południu to jeśli przyjedziecie rano to będziemy mieć czas żeby przećwiczyć próby do dram, uwielbienia i inne rzeczy. Nie ma sensu robić to na głupiego jak i tak nie mamy możliwości aby się spotkać aby ustalić, nie mamy też wiele czasu. Dlatego wolę zrobić krócej a lepiej niż cały dzień a będzie lipa.
Zobaczymy jak nam to wyjdzie. Jeśli wyjdzie dobrze to fajnie bo na wiosnę będziemy mogli jeszcze raz to zrobić u nas w kościele ale tym razem na cały dzień i będziemy mieli więcej czasu aby się przygotować.
Aaa.. przypomniałem sobie, że kolejną rzeczą dla której robimy to później to brak projektora co jest porażką totalną bo nie ma jak teksty piosenek puścić, filmików itp. A na wiosnę mam nadzieję, kupimy projektor i wtedy zrobimy to porządnie.
Nowy użytkownik
na jednen dzień cos organizować to w sumie mało, a na parę godzin to już naprawdę skromnie, nie mówię, że nie warto, ale to naprawdę niewiele;)
powiem tak, jeśli chodzi o całą organizację, to normalne jest to, że wiekszość obowiązków biorą na siebie jak sama nazwa wskazuje organizatorzy, ale jeśli ze strony Zelowa jest tylko Bełchat, to albo zarobi się, znerwicuje i podoła, albo zarobi się, znerwicuje i padnie;] Ciężko jest coś organizować samemu... Michał musisz dostać solidne wsparcie zwoich ziomali, bo tak, to obiektywnie patrząc może być lipa:(
nie chodzi o to, że nie jestem jakiś pozytywny czy coś, ale staram się podejsc do tego racjonalnie i z głową, bo Bóg kazał uzywać nie tylko wiary, ale też głowy ;-)
pzdr!
GBY!
:-)
A co może jeszcze na cały tydzień to zróbmy? Człowieku bez przesady to nie gt
Uważam, że lepiej to zrobić parę godzin a solidnie niż cały dzień a lipa. Moglibyśmy to zrobić na cały dzień jakbyśmy mieli jeszcze dodatkowy miesiąc i więcej czasu aby to zorganizować, przeprowadzić próby. Ja uważam, że organizacja to od 16 do 20 czy 21 jest najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o tą sytuację. Robimy to pierwszy raz, nie organizacji jak widać ani ludzi którzy by się mocniej w to zaangażowali. Ja rozumiem Michał, że dla Ciebie to lipa przyjeżdżać taki kawał drogi, no ale co ja poradzę. Co ci po tym jak zrobimy to cały dzień a będzie lipa jak lepiej pół dnia z rana poświęcić na próby i końcową organizację a po południu to zrobić niż zacząć od rana na głupiego i robić chaos.
chwila chwila, spokojnie chłopaki.......
jesli skracamy to skracamy.. tak organizatorze? i mozemy sobie tu dyskutowac ale uwazam, ze ustalanie na forum to jedno a przygotowanie w praktyce to drugie. i zdecydowanie trzeba czekac na to drugie. bo co my tu mamy wypisywac?
jak to jest Bełchat, Ty jesteś sam z tym wszystkim? w sumie to chyba Twój pomysł był..? no i ja popieram to jak najbardziej ale masz rację, że nie ma co od razu rzucac sie na głęboką wodę.. pomożemy Ci jak będziemy potrafić.. tylko nie łam się bo z upływem czasu entuzjazm Ci opada, a przecież będzie dobrze.. to jest fajna sprawa i Bóg nas wesprze..
dobrze by było znać jakieś szczegóły.. wiesz ilu ludzi można sie spodziewać np.?
coś chciałam napisać chyba jeszcze ale już teraz nie wiem..
ja na forum zaglądam, w weekend tylko byłam na sKATO z dziewczynami.. zatem czekam na... nie wiem co w sumie.. jeszcze jakieś sugestie może..
ja sie staram naprawde, ale co mogę zrobić będąc tutaj..? ważne, że chcemy sie zaangażować a nie Cię wystawic Bełchat..
pozdrawiam